E-TİCARET NASIL YAPILIR ? E-TİCARET REHBERİ - Maksimum Web

E-TİCARET NASIL YAPILIR ? E-TİCARET REHBERİ

E-TİCARET NASIL YAPILIR ? E-TİCARET REHBERİ

Bu blog yazımızda E-ticaret nasıl yapılır ? Konusuna göz atmaktayız. E-ticaret nasıl yapılır ? E-ticaret yaparken nelere dikkat edilmelidir gibi oluşabilecek belirli sorularınıza cevap bulacağız.  Bu detaylar ile girişimciler e-ticaret panellerini oluştururken nelere dikkat etmeli, ürün ve satışlara dışında çeşitli marketing yöntemlerine de göz atmış olacağız. Bu yazımız ile oluşabilicek E-ticaret nasıl yapılır ? ve nelere dikkat etmeliyiz sorularına değiniyoruz.

Sektör ve Ürün Analizi

E-ticaret sistemi kurmadan önce doğru sektör ve rakiplerinizin analizlerini yapmalısınız. Bu strateji ve ürünleri belirlemeden önce satmak istediğiniz ürünleri ve hedef kitlenizi belirleyerek doğru, zamansal adımlar atmak önceliğiniz olmalıdır. Bir ürünü satışa sunmadan önce çeşitli pazaryerleri aracılığı ile satış analizlerine ulaşabilir ve ürün ile ilgili bir pazar araştırması içerisine girebilirsiniz. Satacağınız ürünün kar ve gider hesaplamasını ve kargo, paketleme gibi oluşabilecek dış maliyetleri doğru hesap etmeyi unutmayınız. Yapacağınız satışlarda belirli hesapları yaptıktan sonra mutlak olarak satılan ürünü rakipleriniz hangi fiyat ve gönderim seçenekleri ile pazarladığına dikkat etmelisiniz.

İnternet Sitesi Üzerinden Satış Yapmak

Açmış olduğunuz internet sitesi aracılığı ile satış yapmanız mümkündür. Bu site aracılığı ile müşterilerinize kolayca ulaşabilir, güncellemeleri ve fiyat opsiyonlarını, stok takibi ve entegre edilecek muhasebe programları aracılığı ile satış ve gelir gider hesaplarını kolayca kontrol edebilirsiniz. Bir e-ticaret platformu kurulum yapıyorken alan adı ve hosting işlemlerine dikkat etmelisiniz. Basit ve akılda kalıcı bir alan adı sizleri müşterilerinizin hafızasında tutacak, iyi bir Hosting ve ya Server ile müşterileriniz işlemlerinizi hızlı ve kolayca gerçekleştirebilecektir.

Şirket Kurulumu

E-ticaret mağazanızı oluşturmak için vergi mükellefi olmalısınız. Vergi mükellefi olmak için ilk aşamada şahıs şirketi kurmanız yeterli olacaktır. Satacağınız ürünleri müşterilere faturalı bir şekilde göndermek zorundasınız. Faturasız şekilde satılmakta olan ürünlerde ciddi şekilde cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Vergi mükellefi olmanız POS işlemleri açısından oldukça önemlidir. Müşterilerinizin internet sitenizden kredi kartı ile güvenli şekilde alışveriş yapabilmeleri için bankalar sizden şirket bilgilerinizi talep etmektedir. Çalıştığınız bankalar aracılığı ile bir sanal pos oluştumak mümkün, bankalar dışında web sayfanıza sanal pos entegre etmek isteyen girişimciler için dış firmalar ile partnerlik yaparak belirli yüzde kesintileri ile sisteminize sanal pos entegresi gerçekleştirebilirsiniz.

 Güvenilir Bir Sistem

E-ticaret girişimleri kurgularken kullandığınız sistemde güvenlik açığı oluşması, sayfanızın çeşitli hatalar ile karşılaşılıyor olması, müşterilerinizin sayfanızı ziyaret aşaması sırasında çeşitli problemler ile karşılaşılması gibi oluşan problemler sizleri ve firmanızı çeşitli zararlara uğratmaktadır. Gerekli güvenlik önlemleri alınmamış bir web sayfası ve profesyonel olarak kontrol altında tutulmayan sayfalar gelebilecek dış saldırılar oluştuğunda veri kaybı ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu tarz durumlarda müşterilerinizin mağdur olmaması açısında güvenlik önlemleri alınmış ve uzaman bir ekip ile çalışmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Ürün Görselleri ve Bilgilendirmeler

Satış için seçtiğiniz ürünlerin doğru ve özenle seçilmiş fotoğraflarını kurgulamanız gerekmektedir. Profesyonel olarak çekimleri gerçekleşmemiş bir ürünü kullanıcı talep ederken kuşku ile bakacaktır. Çekimler doğru ışık ve bir çok açıdan profesyonel olarak yapılmalıdır. Amatör düzeyde çekilen görseller müşteriler açısından güvensiz olarak kabul edildiği  söylenmektedir. Kullanmakta olduğunuz görseller dışında renk, boyut, kg ve kargo gibi detaylı içerikler sunmalısınız. Bu tarz bilgiler müşterinize güven oluşturacak ve iade oranını oldukça düşürecektir. Detaylı bilgiler dışında ek açıklamalara da özen göstermelisiniz. Örneğin giyim üzerine satış yapıyorsanız ürünün ek açıklama kısmında kumaş türü ve diğer belirli özellikleri belirtmeniz müşteriler açısından tercih edilebilme oranını yükseltecektir.

Kampanya Oluşturma

Kazanmış olduğunuz müşterilere belirli zamanlarda çeşitli kampanyalar oluşturmak, sitenize girmiş olan misafirlerinizin geçirdikleri zamanı siparişe dönüştürme olasılığını arttırmaktadır. Bu kampanyalar belirli pazarlama stratejileri gözeterek, çeşitli zaman aralıkları belirli günlerde yapılmalıdır. Sepette %20 indirim, 100 TL ve Üzeri Kargo Ücretsiz gibi kampanyalar oluşturulabilir. Ve ya sayfanızda çeşitli indirim kuponları dağıtabilirsiniz. Kampanyalar satışlarınızı yükselteceği gibi, siparişi gerçekleşmiş ve teslim edilen ürün sayesinde müşteriniz ve firmanız arasında bir güven oluşacak, memnuniyet durumunda olası sipariş tekrarı gerçekleşebilmektedir.

 Reklam ve Pazarlama

Marka bilinirliği oluşmamış ve yeni satışa başlamış bir web sayfası için reklam kampanyaları oluşturmak gereklidir. Bu reklam kampanyaları rakip analizleri ile Google ve Sosyal Medya Platformları aracılığı ile gerçekleştirilebilir. Oluşturacağınız reklam kampanyaları sayesinde ziyaretçi sayınız artabilir ve yeni müşteriler elde edebilirsiniz. Reklam aşaması sırasında dikkat etmeniz gereken unsurlar vardır. Satacağınız ürün bazında doğru hedef kitlesi ve reklam zamanlama stratejileri oluşturarak yeni müşteriler kazanabilirsiniz…

E-ticaret ile ilgili daha fazla blog yazısına ulaşmak için tıklayınız.